House dress up project στην Κόρινθο

2020-05-08

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project.

Στην Κόρινθο, σε ένα υπέροχο μέρος πλάι στη θάλασσα, ένα συγκρότημα 3 υπνοδωματίων, μίας κουζίνας και ενός χώρου γυμναστηρίου επενδύθηκαν με φυσικό ξύλο καρυδιάς.
Το project δεν τελειώνει όμως μόνο εκεί. Όλα τα παραπάνω δωμάτια επιπλώθηκαν πλήρως με κομμάτια ειδικής κατασκευής από την εταιρεία μας.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο πελάτης οδηγούμενος από την ποιότητα των επίπλων μας καθώς και από την εμπειρία της εταιρείας μας σε ειδικές κατασκευές, μας υπέβαλε τα σχέδια των χώρων τα οποία συνοδεύονταν από πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις υψηλών standards.

3 υπνοδωμάτια, μία κουζίνα, καθώς και ένας χώρος για γυμναστήριο, σε ένα συγκρότημα κατασκευασμένο από προκατ μπετό.

Όλοι οι παραπάνω χώροι έπρεπε να επενδυθούν πλήρως από φυσικό ξύλο καρυδιάς μασίφ, ενώ, λόγω ότι βρίσκονταν κοντά στην θάλασσα, έπρεπε η κατασκευή να εξασφαλίζει όσο δυνατόν περισσότερη αντοχή στην διάβρωση.
Πέρα από την επένδυση των χώρων, η οποία αποτελούνταν από τοιχοποιία και κορνίζες για κρυφό φωτισμό περιμετρικά της οροφής, το project περιελάμβανε και κατασκευή επίπλων που θα πλαισίωναν τον χώρο.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το σχέδιο που ακολουθήθηκε στα 3 υπνοδωμάτια.

Μία από τις προκλήσεις του συγκεκριμένου project.Ομάδα παραγωγής από την εταιρεία μας χρειάστηκε, για τις ανάγκες της τοποθέτησης, να εγκαταστήσει για κάποιες εβδομάδες εργοτάξιο στο σπίτι, καθώς και να εγκατασταθεί η ίδια στην περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η διαδικασία της επένδυσης των δωματίων είχε ουσιαστικά ξεκινήσει πολύ πιο πριν, από τις εγκαταστάσεις μας στο Βιο Πα Κερατέας, όπου εκτός από την κατασκευή των επίπλων, είχε ξεκινήσει και η προετοιμασία των υλικών που θα έντυναν τα δωμάτια, η οποία διήρκησε 2 μήνες, καθώς όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν έτοιμα στον χώρο που θα γινόταν η τοποθέτηση, πλήρως φινιρισμένα όπως κάθε καινούριο έπιπλο, πράγμα που εκτός από καλαισθησία, εξασφαλίζει και αυξημένη αντοχή.Η τοποθέτηση ξεκίνησε με τις κορνίζες του κρυφού φωτισμού, που ήταν και ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια του έργου.

Στη συνέχεια βήμα βήμα επενδύθηκαν οι τοίχοι των δωματίων με τα μασίφ κομμάτια ξύλου καρυδιάς.

Τα σχέδια και οι προδιαγραφές του πελάτη ήταν πολύ συγκεκριμένα, όπως επίσης και οι απαιτήσεις ως προς την ποιότητα.
Όλα αποδώθηκαν άριστα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.
Εκτός από το ντύσιμο των τοίχων στα υπνοδωμάτια τοποθετήθηκαν και έπιπλα της εταιρείας μας, τα οποία κατασκευάσαμε ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο.
Στην φωτογραφία βλέπουμε το ένα από τα τρία υπνοδωμάτια, τα οποία είναι ακριβώς ίδια τόσο ως προς την διαρύθμιση και το ντύσιμο των τοίχων, αλλά και ως προς τα έπιπλα.

Το κρεβάτι που επιλέχτηκε είναι το ΚΥΒΟΣ. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι κατασκευάστηκε από φυσικό ξύλο καρυδιάς αντί για δρυ που είναι το βασικό του υλικό.

Συμπληρώνοντας τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας, 2 πολυθρονάκια τα οποία πλαισιώνονται από ένα βοηθητικό τραπεζάκι.
Το τραπεζάκι είναι και αυτό κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο καρυδιάς, ενώ τα πολυθρονάκια, όπως όλοι οι σκελετοί καθισμάτων της εταιρείας μας είναι από φυσικό ξύλο οξιάς, και έχουν επενδυθεί με αδιάβροχο-αλέκιαστο ύφασμα.

Το εντυπωσιακότερο κομμάτι των τοίχων, καθώς και το δεύτερο δυσκολότερο κομμάτι του έργου, οι κίονες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε φυσικό ξύλο καρυδιάς μασίφ, ώστε να ταιριάζει με την επένδυση του τοίχου, ενώ το σχέδιο στο πάνω κομμάτι τους είναι σκαλισμένο στο χέρι.

Λεπτομέρεια από το τελείωμα του κίονα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός και ο χώρος που θα στεγάσει το γυμναστήριο. Όπως και στα υπόλοιπα δωμάτια, εκτός της κουζίνας, υπάρχει στα δεξιά ο χώρος του wc ενώ στα αριστερά βρίσκεται η γκαρνταρόμπα.

Εντυπωσιακή λεπτομέρια. Οι ενώσεις των κορνιζών του κρυφού φωτισμού έχουν αποδωθεί άριστα γεγονός που έχει διασφαλίσει την καλαισθησία και την ομοιογένεια του σχεδίου η οποία δεν διαταράσσεται πουθενά.

Ο χώρος του γυμναστηρίου συνδέεται με την κουζίνα.

Εξίσου εντυπωσιακός, και ο χώρος της κουζίνας. Όπως και οι υπόλοιποι χώροι, και η κουζίνα είναι πλήρως ντυμένη από φυσικό ξύλο καρυδιάς.

Στο επίκεντρο της κουζίνας βρίσκεται ένα τραπέζι ροτόντα από φυσικό ξύλο καρυδιάς με διάμετρο 1,20 μέτρα, το οποίο πλαισιώνεται από 6 καρέκλες.

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι επίσης κατασκευασμένα από την εταιρεία μας, από φυσικό ξύλο καρυδιάς, ώστε να ταιριάζουν στην φιλοσοφία του χώρου.

Αρκετές ώρες επίπονης εργασίας με προσοχή στην λεπτομέρεια, σε ένα άκρως απαιτητικό έργο για το οποίο η τεχνογνωσία και η άριστη ποιότητα υλικών και εργασιών ήταν παράγοντες καταλυτικής σημασίας.
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, ποιοτικό τελείωμα, πλαισιωμένο από μία άψογη τοποθέτηση, δημιούργησαν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα με το οποίο, ο πελάτης δήλωσε κατενθουσιασμένος κατα την παράδοση.Αντώνης Βολακάκης.